Monica Hansen..

fredag 22 januari 2016

Vintertröja i dubbel alpaca med pälskrage

 
Bilden föreställer Chi-tiken Gloria som bor i Alingås, matte A-C B, och hon är frusen på vintern. Så vi planerade en vintertröja till henne i dubbelt alpackagarn,
 
" - supernöjd, tröjan är så fin , mjuk och härlig. Perfekt passform. Jättefina färger.... Ja jag är helt klart supernöjd.Passformen var grymt bra för Gloria, hon är lite känslig för att det stramar fram i bringan, då går hon inte. Men denna modell var superbra "

 
 

fördelen med alpacans ull är att den inte har lanolin som fårullen, och ullkänsliga hundar kan ha den här ullen i tröjan, den ger bästa regleringen av värme och kyla, då ull har den egenskapen, den håller också vätan ute på en kortare regnpromenad.. och trots att den känns så mjuk och fin är den stark och tålig, handtvätt 30 grader

tips: sticka hål för selen, och liten krage man kan dra upp om nacken..

onsdag 20 januari 2016

Havet är blått eller aquagrått

 
Odd på strandpromenad med sin matte vid havet någonstans i skåne.. 
 
drops alpacagarn, färg aquagrå

måndag 11 januari 2016

Tresmak, flersmak, inspirerad av GLASS

 
Fina Elvis är en långhårig Chihuahua som bor i Öjersjö, Jag blev glad att bli tillfrågad om jag kunde göra en tröja i glada färger, så då tänkte jag på hans fina ljusa päls, och på färger av glass!

söndag 10 januari 2016

HUND - blåvitt 
sticketips: hitta ett garn ni gillar och sticka en provlapp minst 10x10 cm
 
hitta en modell ni gillar och räkna ut antal maskor för din hunds storlek
 
sen kan ni hitta inspiration till egna bilder och mönster överallt, ett blåvittpaket på konsum (coop), ett märke, emblem, flagga, namn.. sticka på!
 

fredag 8 januari 2016

Något blåvitt växer fram.. 
man kan hitta inspiration till mönster överallt:)
 
 
ett tips för att sticka ekonomiskt är att sticka provtröjor, test på nya mönster m.m i billigare garn.. nu provar jag med ett vitt akrylgarn från rusta, 19:90 för 200 gram, och marinblå 7bröder också på rusta, inte lika billigt men 'rätt' blå färg till det vita.. tips!

fredag 1 januari 2016

Mimmi i Stockholm först utsvart alpaca drops med stretchflätor, varmt o gott!

Första dagen på ett nytt år, Gott Nytt 2016!