Lösare resår på raggarsockar

Raggarsockor är kanske lite utanför ämnet på hundtröjor, men egentligen inte.. hur många med mig är det som gärna går ut de kortare rundorna i bara tofflor och raggarsockarna?

Likadant kan det dyka upp vantar, mössor, fuskollar, pannband här i bloggen framöver. Blandat med hundar och hundtröjor, och lite olika svårigheter. För det mesta vill jag hålla det så enkelt att man kan sticka mina mönster i grunden. Kan du aviga, räta, minska, öka, ska det räcka långt. Kan du inte sticka på strumpstickor, ta istället en vanlig lång eller en rundsticka och sticka fram och tillbaks. Sy sedan ihop arbetet, eller sticka olika delar för sig. Alla sätt är bra som fungerar.

Tänker försöka att uppdatera lite oftare, prenumerera eller håll utkik. Det finns en text i bloggen upptill nånstans där det står prenumerera, tryck på den och fyll i din e-post så får du besked, enkelt och bra. Precis som rolig stickning ska vara.

Idag vill jag tipsa till alla som har ömma vrister, och behöver strumpor med lösare resår. Såhär gör jag. Sticka raggsockor efter grundmönster, och på resåren runt vristen, öka en halv storlek på stickorna ( inte nödvändigt om du bara har en stl hemma), och om resåren är 2 rm, 2 am..

 sticka 2 rm, 3 am, och lägg upp några extra maskor runtom. Prova dig fram till vad som känns lagom för dig och dina ben, jag har på bilden nedan stickor nr 4, och har lagt upp 18-18-18-16 maskor runtom.. 2 rm, 3 am varvet runt, sticka sedan 2 varv räta maskor innan hälen och foten ska stickas och där kan du minska ihop till det antal maskor du ska ha enligt strumpmönstret, hitta mönster här på Järbos lilla strumpskola, lycka till!

Har du inte blivit nöjd med hur du stickar sockor, prova Järbos skola - Lär dig sticka raggsockor ->


Kommentarer