Mössan som sitter kvar på skallen

Flera som jag frågat om vad de tycker om hundmössor, svarar att jo de kanske har provat nån gång men de åker ju framåt över ögonen och då står hunden där som en frusen staty, och det var ju inte så de tänkt sig, sen blir det ingen mer mysse.. även om en och annan skulle kanske tyckt om att ha skydd mot snöstorm och isiga vindar, alla hundar har ju inte tjock päls på huvudet så..

.. då provar många att köpa tröjor och jackor med huvor, hoodies, bara för att upptäcka att huvorna oftast är så stora att de förblindar hela hunden när huvan åker på och sen åker framåt.. ofta lika på många jackor..

.. man kan ta en tub och trä på liknande matluvor, som håller inne öron och päls när de äter, antingen stickad, sydd eller klippt från en tröjärm eller en benvärmare eller..

.. och så finns det envisa typer som jag själv som tänker att det borde väl ändå kunna gå att göra en mössa som värmer huvet men stannar kvar på skallen, som man kan välja själv om öronen ska få sticka ut och vara fria, eller stoppas in och hållas varma, och om man gör halsen neråt lite längre som en haklapp kan glappet mellan huvud och bröstkorg också hållas varmt när man tar på jackan, eller en stickad tröja i samma garn och färg utanpå..

det är kul att sticka hundmössor! Hör av er till mig på Facebook om ni vill beställa någon, ni hittar mig under namnet Monica Hansen. Jag kommer inte lägga ut något mönster här på min egen modell, men med lite fantasi så kanske ni kan se hur man kan göra..

utan strut på baksidan av huvet med tofs blir det istället stopp på baksidan av huvet, så den inte ska glida framåt över ögonen om man får till passformen någorlunda.. sen sätter jag i en dragsnodd under halsen så den sitter bättre kvar på huvet.. färg, form, stil efter hundens personlighet och önskemål..

några av mina senaste lyckade myssor -

Kommentarer