Täcke med bröst och magvärme

Det har blivit några ryggvärmartäcken med öppet under magen. Det passar en del hundar. Andra vill ha varmt på bröst och mage, så nu blev det en sån modell. Den här tibetanska terriertjejen Semlan, skulle vara mkt långhårig om hon inte blev klippt. Påminner lite om en old English sheepdog i pälsen men den här rasen är en tibetansk. Dalai Lahma har haft den här fina rasen och den betraktas som en helig hund i Tibet.

 En underbar tik är Semlan som bor nära oss, och som stadshund har familjen valt att klippa henne kort och slippa kämpa med tovorna och pälskamningen. Då kan det bli kallt om magen och något skyddande är skönt mot regn och kyla även om man egentligen är en pälshund, särskilt om man bor här i Göteborg. När det regnar här är det oftast iskallt regn som blåser från sidan och man blir kall rakt igenom hela kroppen, brr!

Semlans rygglängd är ca 45+ cm, men jag har stickat längd 50 cm så den täcker bak och höfter, med ett litet jack mitt bakpå för svansen. Runt bröstkorgen mäter hon ca 60 cm. Det blev nästan 400 g garn, och material extra är knappar, resår, björntråd till knapparna m.m

Tröjan, täcket i bild har jag stickat med en kombination av olika superwash ullgarner, 75% ull och 25% nylon för hållbarhet, ull för värme och reglering av temperaturen. Varvar starka och mjuka ullgarner, enfärgade med flerfärgade och bryter av med motiv i vitt. Då kan man tvätta tröjan i tvättpåse i maskin , EJ sköljmedel, och den håller länge. Nytt för det här täcket är instickade resårband under bakbenen, då skaver inte de hårda banden mot ljumsken och magen.

Vill ni veta mer, beställa tröja, hitta mig på Facebook som Monica Hansen , Göteborg


 


 

 

 

Kommentarer