Varma västar med knappar och päls

Västar, hjärtvärmare, kort jacka, är så praktiskt plagg,

En varm väst för rygg och bröstkorg kan räcka under ett regntäcke när det är mellanväder, eller om hunden är varm själv med päls men behöver lite extra. Kortare modeller passar också bra för hanar som har lätt att kissa på sig själva. Och en kortare "jacka" med knappar som kan flyttas kan växa med en valp i en eller två storlekar och bli en väst, om man låter armhålen vara stora nog, tips, tips

Med knapparna på ryggen får man en enkel att ta på modell. Lägg västen utvikt på golvet, ställ framtassarna i armhålen, dra upp på sidorna och knäpp. Har hunden en sele, är det lätt att knäppa över och under kopplet, och med bra stretch i stickningen formar sig västen under och över selen. Blir det lösare passform under magen efter en tid, flytta knappen en bit..

Det är också lätt att sticka västen längre till en tik så hon får varmare om magen, eller längre rygg, om man tycker det är ok med flera knappar att knäppa. Eller kanske en längre tröja blir bättre, eller en kappa med knäppe under magen, eller.. det finns många sätt att värma en frusen vän, här är lite bilder från min senaste variant på min egen väst,

Olika kvalitetsgarner som ull, alpaca, strumpgarner med extra hållbarhet, mjuka och härda tillsammans ger olika egenskaper. Fler tunna garner ihop värmer extra bra och så stickar jag stretch på mitt eget sätt, i grunden en resår på 2 rm, 2 am. Knapphål som inte syns. Knappar som jag köper en del nya, och en del vintage, secondhand, återbruk.. och kantat med pälsgarner (syntet, fuskpäls)..

Stil och färg efter önskemål och individens egna färger m.m, att göra hundplagg är kul! Det här är kompisen Ennis som kommer från Irland, ett energipaket!


Kommentarer