Rustad för snöstorm med dubbelpolo

Sticka en extra lång polokrage som kan bäras dubbel, och sen när snöstormen, haglet, isregnet kommer mitt på uterundan... då fäller man upp den över huvudet , över öron..
Lite knepigt m.m. kan det vara att få till rätt storlek och rörelsevidd när man stickar helmönstrat. Det blir stummare hela vägen runt magen, och när den är ny och oanvänd kan tröjan kännas stel. Det ger sig med tid, tvätt och användning brukar jag säga. Men jag fäster alla trådar riktigt noga så om man vill dra och töja ut vid första tvätt eller ösregn, inga problem.

Modellen heter Trixie och är halvsyster till vår kille, Benzo. Hon är både svart och vit så det var fint med mörkgrå och ljust rosa tyckte jag. Tröjan är helmönstrad, helvarm överallt, går ner över rumpan och har framben och dubbelt så lång polokrage. Garnet är superwash ull och går att tvätta i maskin på 30, men man kan inte använda sköljmedel när garnet är superwashbehandlat. Det som är bra med ett sånt ullgarn är att det inte kliar, passar bra till allt, barnkläder, koftor, mössor, sockor, halsdukar. De flesta superwashgarner som sockgarn har en liten del polyamid, nylon för att göra det starkare.Så tänkte jag.. nästa mönstrade tröja jag stickar ska jag försöka mig på en kombination. Till de som inte vill ha mönstrat har jag stickat stretchiga tröjor i resår med flätor i resåren. De blir rymliga och kan dras ut för att bäras utanpå en sele, eller bara rymliga nog att accepteras av en hund som inte gillar kläder egentligen. Det är också bra med stretch i tröjor till växande unghundar. Det ska jag tipsa mer om en annan dag. Benzos mamma Maja tycker inte om några kläder alls, men kan ändå acceptera en stickad tröja bättre än andra hundkläder så hon fick också en varmtröja nu när Trixie fick en, men ni ser så glad hon blir..


Det jag tänkte nu är att om man har en mönstrad del på ryggen, och en resårstretchig på hals, bröst och mage så får man lite av båda i samma tröja. Den varmare effekten av mönsterstickningen som med två färger eller fler, så plagget blir dubbelt så tjockt.. och töjbart med resårunderdel, och kanske som en annan modell eller.. ja, det kommer nya varianter i tankarna hela tiden, så kom tillbaks får ni se hur det går.. 

Hitta mig på FB - https://www.facebook.com/monica.hansen.31

Kommentarer